Добре дошли! При нас ще намерите конопено олио, белено конопено семе, конопени масла и балсами..

Конопено олио и супер-здравословните ползи от него

Конопено олио се извлича от семената на Cannabis sativa и е перфектно балансираната храна от гледна точка на концентрацията на омега мастни киселини. Конопът се консумира по целия свят, тъй като е един от първите култивирани от човека посеви. Цари погрешно разбиране, че конопеното олио съдържа тетрахидроканабинол THC, който влияе на психиката на консуматора. Не е нужно да уточняваме, че това е лъжа. Въпреки че е относително ново за Западния свят, олиото от конопени семена все по-често се среща в здравословните магазини.

Ключът е в баланса

Семето на растението коноп е един от най-добре балансираните и богати на мазнини източници на планетата. Идеалната пропорция 3:1 Омега 6 към Омега 3 е препоръчана от Световната Здравна Организация като оптимална. Незаменимите мастни киселини в това олио са от изключителна важност за подобряване на здравето и имунитета. Конопеното олио съдържа 80 процента мастни киселини – най-много от всички растения.

Осигурете дневния си прием на незаменими мастни киселини

Уникалната концентрация на незаменими мастни киселини в конопеното олио е това, което го прави толкова специално. Като цяло, това олио може да набави всички нужни за човешкия организъм незаменими мастни киселини. Незаменимите мастни киселини са омега киселини, които не се произвеждат от организма и поради тази причина трябва да се приемат с храната. Известни са с факта, че предпазват от сърдечни болести, високо кръвно налягане, високи нива на холестерол, рак, артрит и др.

Седем кратният носител на Нобелова награда, д-р Йохана Будвиг, пионер в проучването на незаменимите мастни киселини, докладва за успешно лечение на сърдечни проблеми, артрит, рак и други широко разпространени болести чрез големи дози незаменими мастни киселини.

Незаменимите мастни киселини са от първа необходимост за функционирането и развитието на мозъка и нервната система, а и производството на здрави клетъчни мембрани. Също така те захранват косата и кожата, и подпомагат различни функции на тялото.

Конопено олио - алтернативата на рибеното масло

Хранителните добавки рибено масло са чудесен източник на незаменими мастни киселини, поради което те са толкова популярни. Но за вегетарианците, те не са опция. Също така съществуват съмнения, че някои от източниците на рибено масло са замърсени с живак и други токсини. Конопеното олио, което съдържа Омега 3, 6 и 9, е прекрасна алтернатива, която ни носи същите ползи като рибеното масло, като изключим опасността от приемането на токсини.

Конопено олио за коса, кожа и нокти

Косата, кожата и ноктите са формирани от един и същи тип дерматични клетки, така че не е изненада, че хората, които използват конопено олио имат по-гъста и лъскава коса, по-мека кожа и по-здрави нокти. Тъй като олиото от конопени семена е почти идентично с човешките липиди, то притежава качествата да прониква в клетките ни и да смазва повърхностите между тях. Използва се не само да подхранва суха кожа, но и върху петна и рани. Детоксикира кожата и изравнява тена. Можете съвсем спокойно да използвате конопено олио като овлажнител за кожа без да се притеснявате, че то ще запуши порите ви.

Екзема

Измежду многото възможни употреби на конопеното олио като пряко лечение, ефикастността му в лекуването на екземи е една от най-обещаващите. Изследвания, водени от д-р Калауей в Отдела за Фармацевтична Химия и Клинично Хранене в Университета на Куопио, Финландия изследват ползите от конопено олио върху пациенти, страдащи от атопичен дерматит (екзема) и водят до следното заключение: „Наблюдавахме значително намаление в сухотата, сърбежа както и цялостно подобрение на симптомите.“

Конопено олио - специални качества:

- единственото растение съдържащо витамин Д, необходим за абсорбиране на калций;
- съдържа витамин Е в полезни количества;
- намаля пред менструалния стрес;
- има анти-възпалителни качества, не открити в други олива
- натурално предпазване от слънцето

Почти незаменимо

Продуктите от конопено олио са истински супер храни, изпълнени с величие. Говорейки за конопеното олио д-р Калауей също заключва: „Трябва да отсъдя, че това е може би най-здравословното олио на пазара.“

Автор: John McKiernan