Добре дошли! При нас ще намерите конопено олио, белено конопено семе, конопени масла и балсами..

Без психоактивни вещества

Как така конопът помага, когато всъщност става въпрос за сорт без психоактивни вещества?! По-точно: всички видове и сортове коноп съдържат т. нар. канабиноиди и есенции, като най-познат е тетрахидроканабинол (THC). Това вещество има преди всичко аналгитичен ефект и може да се добива от видове, които са забранени от закона. Tетрахидроканабинолът притъпява всякакви болки, следствие на боледуване; носи психическо успокоение, което е важно след лечение.

От легалните и препоръчани сортове, където количеството на THC е намалено почти до нулево, могат да се добиват други лекуващи канабиноиди(преди всичко CBD). Те помагат в широк аспект при възпалителни заболявания и имат по-голям ефект от THC. Не твърдим, че предлаганите от нас кремове лекуват множествена склероза, но с чиста съвест ги препоръчваме за вашата атопична екзема или друг кожен проблем.

Множеството добри препоръки и емперичен опит са доказателстсво, че легалният коноп има какво да предложи. В никакъв смисъл обаче не оспорваме, че съществуват случаи, за които е по-добре да бъде избран продукт, произведен от домашен коноп от непозволените сортове.